Triggerpoints

Hieronder vind je een korte uitleg en een tweetal video’s over triggerpoints. Wil je meer lezen over triggerpoints en hoe ze te behandelen zijn? Lees dan ook eens het blog over triggerpoints.

Wat zijn triggerpoints

Simpel gezegd is een triggerpoint een plek in een spier waarvan de vezel verkrampt zijn. Druk je op dit punt, ofwel het triggerpoint, dan voel je pijn of een tintelende sensatie die zowel plaatselijk als afgeleid kan zijn. Afgeleide pijn komt bij triggerpoints veel voor en deze kramptoestand in de spier heeft gevolgen in andere delen van het lichaam. Dit komt doordat: 
– Triggerpoints de spier verkorten, waardoor er meer spanning komt te staan op de spier zelf en de naast gelegen gewrichten, zenuwen en bloedvaten.
– Deze kramptoestand pijn, stijfheid, tintelingen, koude lichaamsdelen, uitstralende pijn, knakken en kraken kan veroorzaken.

Het belang van triggerpoints wordt nog lang niet door iedere arts onderkend. Daarom worden triggerpoints als oorzaak van (langdurige) klachten, geregeld over het hoofd gezien.
De triggerpointcoach is getraind in het herkennen en deactiveren van triggerpoints die mogelijk verantwoordelijk zijn voor uw klacht(en).

“Als je dus een klacht hebt maar niemand heeft ooit je spieren grondig onderzocht op triggerpoints, dan zou dat zo maar eens de oorzaak kunnen zijn van klachten die maar niet weg willen gaan”

Bekijk de video voor meer informatie over triggerpoints en triggerpointtherapie.
Bekijk de video voor meer informatie over triggerpoints en triggerpointtherapie.